Publicat de ziar- Brasov

O tânără din Budila a publicat, la Londra, o carte pentru copii

Autor: Iulian CUIBAR

Publicat la 25 august 2021

„A fost cartea pe care n-am avut-o când eram copil!”O tânără din Budila a publicat, la Londra, o carte pentru copii

http://moncojbooks.com

Crina Cojanu, o tânără de 25 de ani, care a crescut la Budila, mai oferă o lecţie de viaţă, lansând o carte pentru copii în capitala Marii Britanii, Londra.
În urmă cu şase ani, „Bună ziua, Braşov!” a mai scris despre tânăra, la acea vreme, admisă la Universitatea „Transilvania”, la Facultatea de Asistenţă Socială. Avusese o copilărie grea, într-o familie săracă, cu 8 fraţi, însă membrii unei fundaţii braşovene au ajutat-o să urmeze o cale ce avea să-i ofere un cu totul alt trai decât spălatul scărilor de bloc. „Asta făceau femeile. Tata avea opt clase, mama, două”.
După Colegiul Tehnic de Transporturi, a absolvit şi facultatea, iar apoi s-a mutat în Anglia.
În urmă cu o lună a scris cartea pentru copii „Happy Hippo and Kind Goose”, care poate fi cumpărată de pe site-ul ei, moncojbooks.com sau de pe platforma Amazon, în format Kindle.
„A fost cumpărată de câţiva oameni, atât în UK, cât şi în România. În copilărie nu am avut parte de nicio carte, iar să îmi citească părinţii, nici gând. Lucrând cu copii mici, în Londra, zi de zi le citeam din cărţile pe care ei le alegeau, de pe raft, de pe podea. Pur şi simplu îmi dădeau cartea şi se aşezau lângă mine. Cred că pe părinţi o carte îi aduce mai aproape de copiii lor, iar ce le citim celor mici, le va rămâne în minte”, povesteşte Crina Cojanu.

Mesaj pentru tinerii din familii cu posibilităţi reduse: „Nu renunţaţi la visul vostru!”
Tânăra a ajuns în 2018 în Marea Britanie, pentru a lucra la o familie acasă, având grijă de un băieţel. „Situaţia mea financiară nu mi-ar fi permis o chirie, nu mi-ar fi permis mai nimic. După trei ani, situaţia s-a schimbat. Sunt angajată, momentan lucrez adolescenţi cu dizabilităţi intelectuale. Sunt căsătorită şi, mai nou, autor. Ceea ce vreau să le transmit tinerilor care provin din familii dezavantajate este să nu renunţe la visul lor sau la educaţie. Muncind, visele devin realitate mai mult ca sigur”, spune Crina, care vrea ca în luna septembrie să vină în vizită la Braşov, pentru a dona câteva dintre cărţile ei unor copii dintr-o comunitate de romi.

https://bzb.ro/stire/o-tanara-din-budila-a-publicat-la-londra-o-carte-pentru-copii-a166204

Categories:#children

2 replies

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s