#children, #parenting, parents and children, parintii

PARENTING – ce este?

Photo by VisionPic .net on Pexels.com

Aș vrea să traduc PARENTING dar nu avem un cuvânt care să definească acest termen din engleza. Dar sunt ferm convinsă că multi dintre voi știți la ce mă refer, dacă nu, v-om descoperii împreună.

Parenting nu este despre copii, ci în folosul copiilor.

Parenting se referă la procesul de a crește copii și de a le asigura protecția și îngrijirea necesară pentru a se dezvolta în adulți responsabili.

Cu toții știm că nu există părinții perfecți, deoarece noi, oamenii nu suntem perfecți. Dar putem crește copii care să aibă un viitor cu mai puține griji.

Părinții așa mare influența asupra copiilor încât nici nu își dau seama. Acel copil imită cam 70% din viața de familie, practic așa cum ești tu, copilul este sau va fi. Am fost martora unei scene de familie zilele trecute, in Lidl, tatal și fiul la cumpărături, mama prin apel video îi dicta tatălui ce fel de unt să cumpere, tatăl nervos țipa la mama ”de care unt vrei tu, haide spune-mi odată, de ce nu ai venit tu să îti iei”.

Copilul avea în jur de 16-17 ani ea lângă tata încercă să se uite după unt, la un moment dat tatăl furios, țipă la el ”ce stai așa și te uiți, ești un prost și tu ca măta, ce unt vrei tu că încurc circulația aici”

Este un exemplu de AȘA NU, acel copil a trecut printr-o situație jenantă creată chiar de tatăl său. Copilul avea fața posomorâtă și cumva mi s-a făcut mila de el, dacă în public tatăl reacționează așa, cum este acasă? Oare ce exemplu v-a urma copilul lui?

Este foarte benefic să avem grija la stilul nostru părintesc, cum creștem copiii.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s