#children, saracia

Copil sărac cu zâmbet inocent

Săracia – Așa de multe de scris, zis, amintit, statistici, tabele, știri despre, dar fapte?

Sunt oameni la putere care ar putea schimba ceva, DAR ce fac ei ?

Dau din umeri, trec cu vederea, evită, sau pur si simplu nu-i interesează de soarta unor copii inocenți.

Eu am crescut într-o familie săracă și cunosc cauzele și efectele acestei probleme, înțeleg când un om mare (parinte) îmi spune ”nu am bani de mâncare pentru copii, nu am bani să i-au pastile pentru copil, nu am bani de pâine”.

Ușor pentru cei care au bani de pâine să judece părinții, nu i așa? DAR să știți că unii părinți fac tot posibilu, încearcă, se străduiesc dar nu au de unde să i-a acele resurse, trebuie să înțelegem că sărăcia este un proces în formă de cerc, se ia de la familie la familie, de la mama la fiică.

Dacă tu te naști într-un sat uitat de lume, comunitate săracă, prieteni si vecini care trăiesc cu 2 lei pe zi, atunci spunem tu, ce șanse de a fi un adult bogat ai?

Probabil din punct de vedere statistic ai 1%, sau mai puțin. Vei zice că educația te scoate din sărăcie, te poate scoate, dacă ai profesori, asistent social, mediator școlar, și alți oameni care cred în tine și le pasă de tine, vin să te viziteze când nu dai pe la școală 7 zile pentru că mama ta nu are bani să-ți cumpere papuci să mergi la școală. Dar credeti-mă în multe sate, nu interesează pe nimeni că un copil a abandonat școala.

De Craciun, am reușit, cu ajutorul spiridușilor să ajut o familie săracă ( vezi poza) practic acei copii nu aveau mâncare de Crăciun, când li s-au dat acele alimente, au zâmbit și mulțumit. Dar ce m-a mișcat cel mai mult este mezinul care strângea la piept niște cornuri cu ciocolată, le strângea de parcă era o comoară de prețuit. Ce copil nu iubește dulciurile?

Fiți mulțumitori cu ce aveți, și dăruiți dacă aveți. Fără a judeca, discrimina, schimbați un viitor al unui copil sărac, și practic ați schimbat o viață.

BE KIND 365 DAYS

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s