#children, #copiii, #development, #disadvantaged

Fiecare copil contează

Copiii sunt așa de inocenți, te iubesc fără prejudecări, îți zâmbesc în supermarket, pe strada, în parc.

Da, fiecare copil contează pentru mine, pentru noi, fără a ține cont de etnie, de familia de care aparține, dacă sunt bogați sau săraci, religia nu contează. Copilașii sunt prețioși în viața noastră.

Putem noi oare să judecăm un copil pe baza a ceea ce a făcut, sau ce crede familia sa?

Imaginează-ți cazul următor – Alex are 9 ani și provine dintr-o familie cu o stare financiară precară, merge la școală rareori, iar hainele lui mereu sunt murdare. Acum, ce face Doamna Profesoară? Din păcate în cele mai multe cazuri, nu o interesează, nu o deranjează că acel copil lipsește. Dar ce face asistentul social, practic stă la birou, înconjurat de documente. aEste un caz, în general, nu toții oamenii acționează la fel…

Cazul 2 – Maria are 7 ani, provine dintr-o familie bine-cunoscută din oraș, părinții au stare financiară destul de bună. Într-o zi nu apare la școală, de obicei Maria era acolo la ora 9, în prima bancă. Doamna profesoară sună părinții și se interesează de Maria. Cazuri diferite, acțiuni diferite.

De ce nu ne-am interesa de toții copii care lipsesc de la școală, sau care vin cu haine murdare? Pentru că unii oamenii judecă situația de bunăstare a familie, judecă copilu in funcție de FAMILIE!

Fiecare copil contează, niciodată nu vom știi cum un copil sărac v-a ajunge într-o funcție importantă, si sunt multe exemple. Doar da-ți o șansă unui copil și ve-ți vedea acel copil înflorind.

Photo by BARBARA RIBEIRO on Pexels.com

Donations for poor children- Christmas time 🎅🏽

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s