Educația- cheia succesului?

”Un om educat se deosebeste de un om needucat, asa cum un om viu se deosebeste de un om mort”. Aristotel

Copiii au nevoie de educație, dar mai ales de îndrumare, sfaturi și încurajare.

Dacă educația este cheia succesului, ce facem cu acei copii care nu pot accesa educația, sau mai bine zis cei care nu dau pe la școala, abandonează timpuriu educația din diverse motive, am cunoscut copii care voiau să meargă la școală dar părinții nu-i trimiteau.

Cred că educația pe care o ai te poate ajuta mult în viața, experimentez asta in fiecare zi. Am avut parte de părinții conștiincioși, care puneau preț pe educație, asta până când am avut eu 8-9 ani, de atunci lucrurile au început să i-a o întorsătura nu prea indicată, un tată bețiv și o mamă nepăsătoare= dă-o încolo de educație! Practic, eu am ales să continui mersul la școală deoarece îmi plăceau mult unele materii (engleza, biologie, geografie). Practic unii părinți arunca aceea cheie în adâncul Mării.

Unii oameni au avut succes și fără a avea diploma de licența, master, doctorat. Dar ceea ce nu ne zic ei, este faptul că au avut o familie, un prieten, o cunoștința care i-a susținut, au lucrat mult și cu resurse puse la dispoziție. Cel mai bun exemplu este Bill Gates, dar el a avut norocul de a fi American, nu Român.

Cred cu tărie în educație, îmi doresc mult ca acei copii care trăiesc în sărăcie să aibă acces la resurse, să continuie școala și după 8 clase.

Help me raise funds for poor children

Photo by olia danilevich on Pexels.com

Categories:#children

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s