#children

Depresia la copii si adolescenti


Photo by pexels.com

Copiii sunt cei care ne dau energie, ne fac zilele mai frumose cu zâmbetul lor molipsitor, ce facem, însă, când toate acestea dispar și sunt înlocuite cu tristețe, iritabilitate, dificultate de a se concentra, îngrijorare?

Depresia nu doar ca afectează adulții, dar poate afecta copiii și adolescenți, un lucru foarte imporrtant este să înțelegem și să fim alerți

Când aveam 14 ani am fost depresivă, pentru aproximativ un an. Schimbările din viața mea au jucat un rol puternic în a dezvolta nesuferita depresie. Începusem liceul așa că m-am mutat la oraș, părinții s-au despărțit, tata a devenit un alcoolic, am rămas fără locuință. Cu toate că aveam 2-3 oameni apropiati, nu m-am simțit ( pe atunci) destul de familiara cu ei încât să le spun despre simptomele mele.

Cum să îți dai seama dacă copilul sau adolescentul suferă de depresie?

Somnul și alimentația pot fi influențate, doarme mai puțin, petrece mult timp în pat.

Energia scade, activitățile pe care le făcea înainte, acum i se par inutile și refuză să se mai întâlnească cu prietenii.

Refuză să meargă la școală, performanțele școlare scad

Stima de sine scăzută

Copiii mai mari si adolescentii, pot avea comportamente problematice, intra in dificultati la scoala, sunt negativi, morocanosi, irascibili, iritabili, se simt neintelesi.

Uneori este dificil pentru părinți să identifice semnele depresiei, dar fiți atenți la ce vă transmite copilul, depresia nu este ceva ce se desfășoară pe 4-7 zile ci poate ține și 1 an. Discutați cu copilul, și găsiți ajutorul medical potrivit. Este așa de important pentru copii să aibă pe cineva de incredere, de partea lor, să-i iubească necondiționat și să le ofere tot ce este mai bun.

Depression in children and teenagers

Here is the English version

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s